• яну
  31

  Time: 16:00

  Location: Военна академия „Г. С. Раковски“

  На 31.01.2018 г. от 16.00 ч. в зала „Тържествена“ на Академията сe проведе учредителното събрание на клуб на възпитаниците и приятелите на Военна академия „Г. С. Раковски“.
  „Учредяването е с цел развитието и насърчаването на ползотворните взаимоотношения между бивши и настоящи възпитаници и приятели на Военна академия „Г. С. Раковски”, както и между тях и ръководството и преподавателския състав, водени от желанието за съхраняване чувството на гордост и съпричастност към духа на Академията, както за поддържане и издигане на нейния престиж.”, каза във встъпителните си думи началникът на Академията генерал-майор Груди Ангелов, който откри събитието.
  Атанас Запрянов, заместник-министърът на отбраната подчерта в  приветствието си, че учредяването на клуба е високопатриотична инициатива.
  Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев заяви, че създаването на Клуба е една обща кауза, чрез която възпитаниците и приятелите на Академията ще споделят своя опит.
  По време на учредяването на Клуба бе прочетен поздравителен адрес от Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който изразява увереност, че Алумни клубът ще постигне поставените си цели и ще бъде активен фактор в сферата на сигурността и отбраната.
  Поздравителни адреси бяха получени и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и от кмета на София Йорданка Фандъкова, които също изразяват своята съпричастност и готовност да бъдат в подкрепа на бъдещето сдружение.
  Бе приет Устава и избран Управителен и Контролен съвет на клуба. Председател на Управителния съвет е полковник доц. д-р Димитър Ташков – заместник-началник на Военна академия, който благодари за оказаното доверие и увери учредителите, че ще работи активно за постигане целите на сдружението.