• юли
  27

  Time: 11:00

  Location: Военна академия „Г. С. Раковски”

  Две американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк ще бъдат представени на 27 юли 2017 г. от 11.00 ч. до 13.00 ч. в  района на Военна академия „Георги С. Раковски“. В показа на военна техника ще участват още 2 бронирани бойни машини MSFV “COMANDO SELECT” от военно формирование 56 040 – Благоевград. Българските и американски военнослужещи ще запознаят обществеността на гр. София с бойните възможности на военната техника и задачите, които се изпълняват с нейно участие.  По-рано на същия ден, представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк* от Сухопътните сили на САЩ в Европа ще отдадат почит и поднесат венец пред паметника на незнайния войн в столицата.  Американските сили, в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България за времето от 24.07. до 28.07.2017 г. за участие в съвместно учение в Р Македония.
  За осигуряване на сигурността по време на движение, те ще бъдат ескортирани от представители на служба „Военна полиция“.
  Посетителите ще бъдат допускани през парка в района на Военната академия, с адрес: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 82.

  *Втори кавалерийски полк, известен още като „Втори драгунски полк“ или „Драгуните“, е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение  – бойни машини тип „Страйкър“. Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в „Роуз Баракс“, Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.