• ное
  07

  Time: 11:00

  Location: Военна академия „Г. С. Раковски“

  На 07.11.2018г във Военна академия „Г. С. Раковски“ се състоя лекция на тема „Киберсигурност“. Присъстващите на събитието имаха удоволствието да чуят лекциите на Даниел Коен и Лиор Табански.
  Г-н. Коен е старши научен сътрудник в Интердисциплинарния център за кибер изследвания „Блаватник“ към университета в Тел Авив.  Той често изнася лекции пред частния сектор, представители на правителства и специалисти по сигурността, включително и като експертен представител в Комитета по контратероризъм към Съвета за сигурност на ООН.
  Д-р Табански  също е научен работник, занимаващ се с темата киберсигурност в Интердисциплинарния център за кибер изследвания „Блаватник“ към университета в Тел Авив.  Той заедно с проф. Исак Бен-Израел са автори и на книгата „Киберсигурността в Израел“ – първото цялостно представяне на израелската политика и операции в тази сфера.
  След края на лекциите, началника  на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов връчи почетни грамоти на двамата лектори.