• ное
  03

  Time: 10:00

  Location: Военна академия „Г. С. Раковски”

  Министърът на отбраната, началникът на отбраната, началникът на Военната академия и командирите на видовете въоръжени сили връчиха дипломите на слушателите от „Випуск 2017” на Военна академия „Г. С. Раковски”. Тържествения акт по случай дипломирането се състоя на 3.11.2017 г. 181 офицери – слушатели в шест специализации от специалност „Организация и управление на военните формирования на оперативно ниво” от професионално направление „Военно дело” завършиха своето обучение.
  В словото си началникът на Академията генерал-майор Груди Ангелов се обърна към випускниците с думите: „Един от най-вълнуващите моменти в живота на човек е, когато бъде възнаграден за положения труд и получи морално удовлетворение от резултатите на своите усилия. Такъв е днешният ден за вас. Академията е ярко доказателство за моста между традиции и новаторство. Днес ние сме не просто наблюдатели, но и активни участници във формирането и прилагането на новите аспекти на отбраната и сигурността като гарант на националните интереси. Поздравявам всички ви с блестящия резултат от вашия последователен и всеотдаен труд във Военна академия. Гордеем се с вас!”
  „Днес Вие получавате дипломите си и новите назначения в сложно и динамично време. Време на предизвикателства и сблъсък на цивилизации. Вашето призвание е да защитавате суверенитета и независимостта на България в трудно време. Искам да пожелая на всички вас успех в службата, бъдете опора на своите началници и пример за вашите подчинени. И не забравяйте, че носите униформата и пагоните на офицери от една армия, която никога в своята история не е посрамвала Отечеството“, – каза в словото си министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той изтъкна, че е впечатлен от високия успех показан по време на обучението им.
  „Да бъдеш офицер е не само професия. Това е призвание, за което се иска желание, но и солидна подготовка и опит“, подчерта началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. Той добави, че резултатите от положените изпити и от защитата на дипломните работи доказват още веднъж отговорността на завършващите офицери към образователния процес. „Както се очаква от всеки военен експерт, лидер и командир от Въоръжените сили на Република България“, заяви още генерал-лейтенант Боцев.
  Министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи на първенеца на „Випуск 2017“ капитан-лейтенант Страхил Люцканов от специализация „Военноморски сили” офицерски кортик на Военноморските сили. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев отличи с предметни награди военнослужещите-първенци от отделните специализации на специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ за постигнати отлични резултати в учебния процес и проявена настойчивост в овладяването на военните знания и умения.
  Слово-отговор изнесе първенецът на „Випуск 2017” капитан-лейтенант Страхил Люцканов от специализация „Военноморски сили”.
  Слушателите от „Випуск 2017” се дипломират с общ успех много добър 5.40, а в редовната форма на обучение завършват с общ успех отличен 5.66. Първенците на специализации са както следва:
  – Капитан Васил Димитров – първенец на специализация „Сухопътни войски”;
  – Капитан Андон Андонов – първенец на специализация „Военновъздушни сили”;
  – Капитан Катерина Джуркова – първенец на специализация „Логистика”;
  – Капитан Станимир Узунов – първенец на специализация „Комуникационни и информационни системи”;
  – Капитан Димитър Влайков – първенец на специализация „Административните процеси и дейности”.

  « 1 на 2 »