• дек
  14

  Time: 15:30

  Location: Военна академия „Г. С. Раковски”

  В резултат на серия от работни срещи между ръководството на Военна академия „Г. С. Раковски“, Военното училище по логистика в град Бурж и френския военен аташе бяха обсъдени и определени потребностите и възможностите за сътрудничество и развитие на центъра за обучение по логистика, създаден във Военна академия през 2005 година с помощта на Френската република. В тази връзка във Военна академия за периода от 04.12.2017 до 15.12.2017 г. двама френски инструктори проведоха за сметка на Френската република курс „Основи на придвижването и транспортирането“ (M and T fundamentals) и курс за работа с модула на LOGFAS „Effective Visible Execution (EVE)”.
  На тържествена церемония в Царските зали бяха връчени удостоверенията на десет преподаватели от Военна академия, които успешно изпълниха учебния план и получиха сертификати съгласно стандартите на НАТО.
  Заместник началникът на Военна академия, по учебната и научната част, полковник доцент Димитър Ташков, поздрави участниците в курсовете. Той подчерта, че получаването на нови знания и умения от нашите преподаватели ще допринесе за развитието и превръщането на логистичния ни център в регионален за обучение по логистика на Балканите, отговарящ на стандартите на НАТО.
  В края на тържеството полковник доцент Димитър Ташков връчи грамоти на френските инструктори и подчерта, че тяхната отлично свършена работа спомага за разширяването на обхвата на курсовете във Военна академия по основните модули на системата на НАТО “LOGFAS” и задълбочава двустранното сътрудничество.