03 май

От 02 до 03 май 2018 г. на посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“ беше бригаден генерал Бернар Боне – началник на Военното училище в Бурж и на Академията по транспорт и оперативна логистика – Република Франция.
Началникът на Военна академия генерал-майор Груди Ангелов проведе работна среща с бригаден генерал Боне, след което му бяха изнесени брифинги за Военна академия, за логистичната система на Българската армия, за програмите за обучение по логистика. Беше му представен кабинет „Логистика“, изграден с помощта  на Френската Република. Същият разгледа и района на Военна академия, като посети параклис „Св. Архангели“, паметника на Раковски и комплекс „Царски зали“.
След това гостите и ръководството на академията участваха в представителен обяд в посолството на Република Франция, организиран от Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Република Франция в България.
Във Френската резиденция генерал-майор Груди Ангелов връчи на бригаден генерал Бернар Боне от името на Министъра на отбраната на Република България медал „За заслуги към Министерството на отбраната“.